nedelja, 10. oktober 2010

Malinov cheesecake

Recept: prirejeno po Jamie Oliver: Jamievo Ministrstvo za prehrano

Sestavine:
  • 170 g masla
  • 200 g maslenih keksov Leibniz
  • 100 g ovsenih kosmičev
  • 1 vanilijev strok
  • 300 g Philadelphie
  • 300 g skute (Mercator pasirana)
  • 300 ml sladke smetane
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 1 limona ali limeta
  • 1 pomaranča
  • malinova marmelada
  • nekaj svežih malin
TESTO
Kekse zdrobimo - najlažji način je, da jih zapremo v plastično vrečko in jih drobimo z valjarjem. Ovsene kosmiče brez maščobe prepražimo na ponvici. Ko malo potemnijo, dodamo maslo in zdrobljene kekse. Sestavine premešamo, da dobimo enotno maso, ki jo nato pretresemo v model (klasičen tortni model). S hrbtno stranjo žlice maso poteptamo, da je enakomerno razporejena po dnu modela. Model postavimo v hladilnik (za 1 uro) ali zmrzovalnik (za 15 minut).


NADEV
V skledi zmešamo Philadelphio, skuto, sladkor v prahu in vanilijino sredico. Dodamo naribano lupinico limone/limete in pomaranče ter malo limoninega soka. Sladko smetano stepemo in jo počasi primešamo zmesi skute in Philadelphie, da dobimo gladko maso. Nadev naložimo v model in ga poravnamo z lopatko. Torto postavimo v hladnilnik za nekaj minut (cca. 15 minut).


PRELIV
Na sirov nadev tanko namažemo malinovo marmelado. Po vrhu potresemo sveže zmečkane maline in torto za pol ure postavimo v hladilnik.

"Namesto malinove lahko uporabimo tudi drugo marmelado - slivovo, jagodno, marelično ..."

Pa dober tek :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar