sreda, 27. april 2011

Nutellina torta

Sestavine:
  • 6 jajc
  • 10 dag sladkorja + 1 vanilij sladkor
  • 18 dag moke
  • 1 pecilni prašek
  • 5 žlic Nutelle
  • 1/2 l sladke smetane
  • 10 žlic Nutelle
  • sadje: 2 višnjeva kompota/košarica svežih jagod/tri banane ... ali kombinacija po izbiri
  • čokolada ali glazura za preliv
TESTO
Beljake in polovico sladkorja stepemo v trd sneg. Rumenjake in drugo polovico sladkorja penasto zmešamo. V rumenjake vmešamo Nutello, dodamo 1/3 snega in moko s pecilnim praškom. Lepo razmešamo, potem pa narahlo dodamo še preostanek snega. Zmes (ki je dokaj gosta - brez skrbi :)) nalijemo v namaščen in pomokan pekač ter pečemo cca. pol ure na 170 °C.

Ko je testo pečeno ga ohladimo in dvakrat prerežemo (če vam uspe, lahko tudi večkrat :)).

NADEV
Sladko smetano stepamo skoraj do konca, nato dodamo Nutello in stepamo do konca. Biskvit navlažimo s sokom (iz kompota ali sadnim sokom po želji), namažemo s kremo in dodamo sadje.

PRELIV
Za preliv lahko uporabimo enako kremo kot za nadev - v tem primeru jo nekaj prihranimo ali pa naredimo čokoladno glazuro. Za to potrebujemo čokolado ali čokoladno glazuro, ki jo stopimo na vodno kopeljo, čisto na koncu pa ji dodamo žlico olja, da se lepše namaže in bolj sveti. Prelijemo po torti in okrasimo po želji.

Ni komentarjev:

Objavite komentar