sobota, 24. marec 2012

Sirovi ravioli


Moj dragi B. mi je pred kratkim podaril mašinco za testenine. In danes sem končno našla čas, da jo preizkusim. Tako sem prvič naredila domače raviole in ugotovila, da sploh ni tako težko. Rudolph in Nenad bi rekla: "Lako, može svako!" 


Pripravila sem jih po Jamiejevem receptu 100:1, torej na 100 g ostre moke potrebujemo eno jajce. Uporabila sem 6 jajc in malo manj kot 600 g moke (ker so bila jajčka zelo majhna) ter ščep soli. Sestavine so zadostovale za 90 tortelinov, ki jih je 5 ljudi z lahkoto zmazalo, iz preostanka testa pa sem naredila ozke rezance.

TESTO
Moko stresemo na desko in naredimo v sredini jamico, v katero ubijemo jajca. Ta dobro prežvrkljamo, nato pa počasi dodajamo moko tako, da jo postopoma z vilicami vlečemo proti sredini.


Ko je testo že zelo gosto in ga težko mešamo z vilicami, se ga lotimo z rokami. Res ga je treba dobro pregnesti, da postane zelo gladko in mehko. Ko je gotovo, ga pokrijemo s kuhinjsko krpo ali posodico in pustimo počivati pol ure.


Sedaj pa se začne prava zabava. Testo razrežemo na manjše dele (npr. četrtine), jih povaljamo v moki nato pa postopoma spuščamo skozi mašinco. Najprej skozi najširšo debelino, nato testo prepognemo in še enkrat čez. Potem pa odprtino počasi zmanjšujemo, da dobimo testo primerne debeline.


Ko imamo testo razvaljano, ga narežemo na kvadrate in na zgornji del položimo žlico nadeva. Sama sem nadev pripravila na podlagi Jamiejevega recepta: rikota, parmezan, sol in poper. Vsak tortelin sedaj dobro pritisnemo z vseh strani, odvečno testo pa obrežemo.



Raviole kuhamo v vreli slani vodi približno štiri minute. Mi smo jih jedli z omako iz gorgonzole in bili so super!

Ni komentarjev:

Objavite komentar