nedelja, 11. marec 2012

Ena rojstnodnevna ...

Danes smo v družinskem krogu praznovali moj rojstni dan. Kosilo je pripravila mami, jaz sem tokrat poskrbela le za sladico. Pripravila sem čokoladno-malinovo pito iz svoje nove knjige Pierra Hermeja (hvala E!). Res je bila super, zato objavljam recept. Ker je bil to moj prvič s Pierrom, sem receptu natančno sledila ... drugič pa izboljšave in več slikic :).

Sestavine:
testo
  • 140 g masla
  • 70 g sladkorja v prahu
  • 50 g mletih mandljev
  • šcepec soli
  • jajce
  • 250 g moke
nadev
  • pol vrečke zamrznjenih malin, ki jih odtajamo
  • 150 g temne čokolade
  • 120 g masla
  • jajce
  • dva rumenjaka
  • dve žlici sladkorja

TESTO
Maslo pustimo, da se segreje na sobno temperaturo. Z mešalnikom ga umešamo, da postane kremasto, natu mu dodamo sladkor v prahu, mandlje in sol. Sestavine le rahlo pognetemo, da se povežejo. Umešamo jajce. Nato dodamo moko, tukaj je bojda potrebno, da jo res hitro vgnetemo. Jaz sem jo dodala kot običajno in se mi je zdelo vse ok :). Testo naj nato počiva vsaj 4 ure. Potem ga razvaljamo v krog in položimo na pekač za pito. Testo dobro preluknjamo z vilico in postavimo v hladilnik. Pečico ogrejemo na 180 °C. Ko je ogreta, testo slepo pečemo približno 20 minut.

NADEV
Maslo in čokolado stopimo, vsako posebej, na vodni kopeli. V posodicah rahlo razžvrkljamo jajce in rumenjaka. Ko se čokolada in maslo stopita, ju odstavimo in ohladimo na temperaturo, pri kateri lahko v njiju normalno držimo prst. V čokolado najprej vmešamo jajce, nato rumenjaka in nato še sladkor. Mešanje naj bo rahlo s kuhalnico, da ne vmešamo preveč zraka. Vmešamo še stopljeno maslo in nadev je pripravljen. 

Na ohlajeno testo oziroma podlago naložimo maline. Čez prelijemo nadev. Pito pečemo v pečici približno 15 minut, da se na nadevu naredi tanka skorjica, znotraj pa je še moker. In voila :).


Res super pita za vse oboževalce čokolade! Zraven priporočam vanilijev sladoled :). Uživajte!

2 komentarja:

  1. Joj, sem en teden pozna pa vendar: Vse naj naj in obilo užitkov v družbi Pierra ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ojla. Hvala! Tudi torta PH št. 2 je uspela :).

    OdgovoriIzbriši