sreda, 21. marec 2012

... in še ena rojstnodnevna (ampak ne zame)

Tole je pa samo za inspiracijo za sodelavko T., da bo laže pripravila torto za svojo hčerkico. Objavljam recept za najbolj enostaven, zelo okusen in "always-works" biskvit za torto.

Sestavine (za torto s premerom 26 cm, 3 plasti - 2x prerežeš)
  • 6 jajc
  • 160 g sladkorja
  • 150 g moke + noževa konica pecilnega praška
  • 80 g masla
Pečico segrejemo na 180 °C. Maslo stopimo v posodici na štedilniku, nato ga odstavimo, da se ohladi. Ločimo rumenjake in beljake. K rumenjakom dodamo polovico sladkorja in jih penasto umešamo. Iz beljakov stepamo sneg in mu počasi dodajamo preostalo polovico sladkorja. Rumenjakom dodamo moko s pecilnim praškom in le nekaj snega, da zmes laže razmešamo. Nato rahlo umešamo preostale beljake. Počasi prilijemo stopljeno maslo (ki ne sme biti prevroče - tako da lahko držimo v njemu prst) in testo rahlo a dobro premešamo. Nalijemo v namaščen in pomokan pekač in pečemo v ogreti pečici približno 40 minut.
P.S.: Ne se ustrašit, če močno naraste ... bo nekoliko padla skupaj, ko se ohladi :)

Biskvit lahko kombiniramo s smetanovim, skutnim, sadnim in drugimi nadevi. Na koncu pa izgleda takole (tale je bila narejena za mojo so-praznovalko, saj imava rojstni dan na isti dan, ampak nekaj let narazen):


Ni komentarjev:

Objavite komentar