Tole je pa samo za inspiracijo za sodelavko T., da bo laže pripravila torto za svojo hčerkico. Objavljam recept za najbolj enostaven, zelo okusen in "always-works" biskvit za torto.
Sestavine (za torto s premerom 26 cm, 3 plasti - 2x prerežeš)
- 6 jajc
- 160 g sladkorja
- 150 g moke + noževa konica pecilnega praška
- 80 g masla
Pečico segrejemo na 180
°C. Maslo stopimo v posodici na štedilniku, nato ga odstavimo, da se ohladi. Ločimo rumenjake in beljake. K rumenjakom dodamo polovico sladkorja in jih penasto umešamo. Iz beljakov stepamo sneg in mu počasi dodajamo preostalo polovico sladkorja. Rumenjakom dodamo moko s pecilnim praškom in le nekaj snega, da zmes laže razmešamo. Nato rahlo umešamo preostale beljake. Počasi prilijemo stopljeno maslo (ki ne sme biti prevroče - tako da lahko držimo v njemu prst) in testo rahlo a dobro premešamo. Nalijemo v namaščen in pomokan pekač in pečemo v ogreti pečici približno 40 minut.
P.S.: Ne se ustrašit, če močno naraste ... bo nekoliko padla skupaj, ko se ohladi :)
Biskvit lahko kombiniramo s smetanovim, skutnim, sadnim in drugimi nadevi. Na koncu pa izgleda takole (tale je bila narejena za mojo so-praznovalko, saj imava rojstni dan na isti dan, ampak nekaj let narazen):
Ni komentarjev:
Objavite komentar