petek, 21. september 2012

Mehiški prigrizki in liga prvakov :)

Ta teden se je začela Liga prvakov in k dobri nogometni tekmi seveda sodijo tudi dobri prigrizki. Tokrat s pridihom Mehike. Čips, sticky fingers, quesadille, mehiško pivo in seveda omakice :).

Super za tak mehiški večer se mi zdi guacamole omaka. Čeprav nad samim avokadom nisem ekstra navdušena, v tej omaki zažari v vsej svoji luči. Pa še zdrav je (je namreč eden najboljših virov naravnih mineralov in vitaminov) in v Hoferju po nizki ceni najdeš zelo lep in zrel kos.

Kako pripravimo guacamole omako?

Sestavine (zadostujejo za dober lonček - cca. 4 osebe):
  • avokado (naj bo res zrel - temne barve in mehak na otip)
  • 1 majhen paradižnik ali par češnjevcev
  • limeta
  • žlička gorčice
  • žlica kisle smetane
  • 2 stroka česna
  • olivno olje
  • sol in poper ter čili po okusu


Če je avokado res zrel, ga en dva tri pripravimo. Zarežemo po sredini in zavrtimo, da se razpolovi. Koščico zabodemo z ostrim nožem in jo potegnemo ven. Meso razrežemo na kocke in izdolbemo z žlico.


Sedaj pa odvisno od okusa - koščke lahko speštamo z vilicami, stolčemo v možnarju ali pa zmiksamo v sesekljalniku. Meni je všeč, da je čutiti teksturo avokada, a da je omaka vseeno kremasta. Zato polovico avokada zmeljem v miksarju s paradižnikom, limetinim sokom, gorčico, smetano, česnom in olivnim oljem. Preostalo polovico pa le narahlo stolčem v možnarju. Obe zmesi dobro premešam, dodam sol in poper in sesekljan svež čili. Guacamole je sedaj pripravljen na pomakanje :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar