Super za tak mehiški večer se mi zdi guacamole omaka. Čeprav nad samim avokadom nisem ekstra navdušena, v tej omaki zažari v vsej svoji luči. Pa še zdrav je (je namreč eden najboljših virov naravnih mineralov in vitaminov) in v Hoferju po nizki ceni najdeš zelo lep in zrel kos.
Kako pripravimo guacamole omako?
Sestavine (zadostujejo za dober lonček - cca. 4 osebe):
- avokado (naj bo res zrel - temne barve in mehak na otip)
- 1 majhen paradižnik ali par češnjevcev
- limeta
- žlička gorčice
- žlica kisle smetane
- 2 stroka česna
- olivno olje
- sol in poper ter čili po okusu
Če je avokado res zrel, ga en dva tri pripravimo. Zarežemo po sredini in zavrtimo, da se razpolovi. Koščico zabodemo z ostrim nožem in jo potegnemo ven. Meso razrežemo na kocke in izdolbemo z žlico.
Sedaj pa odvisno od okusa - koščke lahko speštamo z vilicami, stolčemo v možnarju ali pa zmiksamo v sesekljalniku. Meni je všeč, da je čutiti teksturo avokada, a da je omaka vseeno kremasta. Zato polovico avokada zmeljem v miksarju s paradižnikom, limetinim sokom, gorčico, smetano, česnom in olivnim oljem. Preostalo polovico pa le narahlo stolčem v možnarju. Obe zmesi dobro premešam, dodam sol in poper in sesekljan svež čili. Guacamole je sedaj pripravljen na pomakanje :)
Ni komentarjev:
Objavite komentar