torek, 18. september 2012

Paradižnikova solata caprese

Počasi se približuje jesen, ampak na vrtu se še vedno najde kakšna poletna dobrota. Tokrat so se na krožniku znašli lepi, na soncu dozoreli paradižniki. V moji najljubši obliki - solati caprese.

Ta na sliki je nastala takole:
  1. Pripravimo posteljico iz rukole, ki jo rahlo posolimo.
  2. Nanjo položimo narezane paradižnike.
  3. Sledi mocarela (najboljša je seveda bufala, ampak če so paradižniki sveži, je dobra tudi tista od najboljšega soseda).
  4. Paradižnike malo posolimo in popopramo.
  5. Sedaj pa preliv. Baziliko stolčemo v možnarju, dodamo sol in olivno olje ter dobro premešamo. Polijemo po solatki in dodamo še kakšno kapljico balzamičnega kisa.
  6. Uživamoooooooo :)
Res imenitna predjed ali prigrizek za poletno-jesenski večer! Kako pa vi najraje uporabite paradižnike?


Ni komentarjev:

Objavite komentar